Jacques Tichelaar werkt aan zijn biografie: ‘Was het echt zo?’

Jacques Tichelaar, voormalig commissaris van de Koning in Drenthe, ex-Kamerlid en oud-fractievoorzitter voor de PvdA, werkt aan zijn biografie.

Uitgeverij Van Gorcum vroeg hem een persoonlijke terugblik te geven op zijn politieke carrière en benaderde journaliste Birte Schohaus uit Groningen om hem daarin bij te staan.

,,Een boek. Voor mij is dit iets heel nieuws’’, zegt Tichelaar. ,,Ik had er eerst aarzelingen bij, ik dacht, wat heb ik te melden, maar daar dachten zij anders over.’’

Tichelaars leven

Schohaus zal gesprekken voeren met partijgenoten, politici, oud-medewerkers en anderen die een belangrijke rol hebben gespeeld in Tichelaars leven.

Lees ook: Hoe Jacques Tichelaar opnieuw de fout in ging

Het onderwerp in kwestie moet tasten in zijn geheugen, wat hij geen sinecure vindt. ,,Was het echt zo, denk ik dan, klopt het in de tijd? Alle luiken in mijn hoofd moeten open.’’

Het is de bedoeling dat het boek eind 2018 in de winkels ligt.

Integriteit en vertrouwen, hoe zat het ook al weer?

Tichelaar trad in maart 2017 af als commissaris van de Koning in Drenthe. De Drentse Statenfracties zegden het vertrouwen in hem op, in de eerste schorsing van een debat over zijn integriteit. Die stond ter discussie naar aanleiding van publicaties in Dagblad van het Noorden en de Volkskrant.

Lees hier: Het politieke testament van Tichelaar

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.