Jan Hummel is beste buurman van Drenthe

Jan Hummel uit Assen is de eerste Gouden Buur van Drenthe. Volgens de buurtapp Nextdoor verdient hij het tegeltje voor zijn inzet voor de leefbaarheid en gezelligheid van de Kloosterhagewijk.

Allereerst natuurlijk van harte gefeliciteerd! Waarom bent u verkozen tot Gouden Buur van Drenthe?

Dankuwel. Een aantal mensen in de buurt heeft mij genomineerd voor de prijs. Ik organiseer een paar evenementen hier in de buurt: een buurtbarbecue, een pannenkoekenfeest, en met nieuwjaar het oliebollenfeest. Daarna gaan we vaak met de buurt dingen doen in de stad. Ik help daarin mee, en ik stimuleer het. Ik denk dat dat de hoofdreden is waarom ik ben genomineerd.

Waarom organiseert u die activiteiten?

Ik vind het belangrijk om te weten wie je buren zijn, en wat er in de buurt leeft. Ook moet je mensen die nieuw zijn in de buurt de kans geven om in contact te komen met de rest. Maar het belangrijkste is om te weten wat je buren bezig houdt. Zo kun je misschien wat voor elkaar betekenen.

Komende zaterdag is Nationale Burendag. Gaan jullie met de buurt nog wat doen?

Nee, onze eigen feestjes zijn wel genoeg. Als we in de buurt weer eens behoefte hebben aan een feestje, dan organiseren we gewoon iets.

Ik wil eigenlijk ook wel Gouden Buur worden. Heeft u nog tips?

Ik denk dat af en toe iets organiseren voor de buurt een goeie is. Een goed begin is gewoon mensen aanspreken op straat; bied altijd een luisterend oor. Dan kom je er wel.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.