Jan Mensink: Praten okay, maar daarna mot er wel wat ‘beur’n

Meer dan dertig jaar was hij het boegbeeld van de Maatschappij van Weldadigheid. Aanstaand pensionado Jan Mensink zag in die tijd veel veranderen, niet in de laatste plaats bij de Maatschappij zelf.

Je kunt het op dit moment onmogelijk over de Maatschappij van Weldadigheid hebben en niet ook het U-woord laten vallen. Unesco, de afdeling van de VN voor onderwijs, wetenschap en cultuur, besluit eind juni of de vroegere koloniën van weldadigheid de felbegeerde plek op de werelderfgoedlijst krijgen. Een lijst waar eerder Nederlandse monumenten als de molens bij Kinderdijk en de oude Van Nellefabriek in Rotterdam al op werden geplaatst. Willemstad op Curaçao bijvoorbeeld staat er ook op. De nominatie van de zeven voormalige koloniën – waarvan vier in Drenthe: Frederiksoord, Wilhelminaoord, Willemsoord en Veenhuizen – is de afgelopen tijd voortdurend in het nieuws.

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na registreren leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.