Jan Scholten 'tussenpaus' in Hoogeveen

Hoogeveen heeft een nieuwe interim gemeentesecretaris Foto: DvhN

De gemeente Hoogeveen heeft in Jan Scholten een interim gemeentesecretaris gevonden die tijdelijk Nanne Kramer vervangt.

Met het vertrek van Kramer per 1 oktober vorig jaar kwam de vacature van gemeentesecretaris en directeur van de ambtelijke organisatie vrij. De colleges van Hoogeveen en De Wolden hebben ervoor gekozen om ieder een eigen interim gemeentesecretaris aan te stellen.

Samen vormen zij de directie van de ambtelijke organisatie. Tijdens de interim-fase moet de invulling van de positie van gemeentesecretaris/directeur verder vorm krijgen.

Jan Scholten is inmiddels 42 jaar werkzaam in de publieke dienst, waarvan de eerste 20 jaar bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Dordrecht

Van 2000 tot 2019 was hij werkzaam in verschillende directiefuncties in gemeente Haarlem, waarvan de laatste zeven jaar als gemeentesecretaris. Sinds december 2019 is hij interim gemeentesecretaris in Dordrecht. Hij begint op 1 februari in Hoogeveen.

In gemeente De Wolden is Vanessa Gosselink-Van Dijk op 1 januari begonnen als interim gemeentesecretaris. Zij is bij verschillende gemeenten in deze functie werkzaam geweest en als directeur bedrijfsvoering en organisatieontwikkeling. Meest recent bij de gemeenten Hardenberg en Dronten.

Scholten en Gosselink-Van Dijk zijn aangesteld tot de zomer met een uitloop tot eind oktober.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe