Jehova's getuigen gedoopt in TT Hall

Jehova's getuigen komen zaterdag en zondag in groten getale naar Assen, maar ze bellen bij niemand aan. Uit heel Nederland komen ze naar de TT Hall en blijven daar dan de hele dag. Met geen ander doel dan om elkaar ‘aan te moedigen' en ‘fris te houden', aldus woordvoerder Herman Maijer.

De jaarlijkse bijeenkomst is niet altijd in Assen, er moest worden uitgeweken van de standaard locatie. ,,Ons congrescentrum in Swifterbant wordt verbouwd'', verklaart Maijer. Het centrum in de Noordoostpolder biedt volgend jaar onderdak aan 3500 mensen. ,,Dat stelt al onze getuigen in staat om in de zomermaanden daar een dag te komen.''

8 miljoen Jehova's getuigen

Nederland heeft ruim 30.000 Jehova's getuigen. Wereldwijd gaat het om ruim acht miljoen mensen die allen de opdracht hebben Gods woord te verspreiden langs de deuren. ,,Maar we bezoeken met onze mobiele lectuurstands ook winkelcentra en drukke plekken'', vertelt Maijer. Hoogtepunt dit weekend vormde de doop van tientallen mensen. Zij werden volledig ondergedompeld, waarmee zij officieel tot de gemeenschap toetreden.

Tekst: Ed van Tellingen

Foto: Jaspar Moulijn

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.