Jeugd krijgt de ruimte in woonplan Assen

Na adviezen van Jong Assen is de nieuwe woonvisie van de gemeente Assen aangepast. In de definitieve versie is meer ruimte voor jongeren en studenten.

Jong Assen mocht het concept van de woonvisie lezen en advies geven. Naar de tips van Jong Assen is geluisterd, zegt voorzitter Dennis Klingenberg. ,,In een gesprek gaf de gemeente ons gelijk en sindsdien is veel werk verzet.’’ Ook komen jongeren iets vaker terug in de woonvisie. ,,Zo schrijft de gemeente over multifunctionele woningen. Die zijn handig voor ouderen, maar daar kunnen natuurlijk ook jongeren in’’, vindt Klingenberg.

Plek voor de jeugd

Jong Assen zat na het lezen van het concept van de woonvisie vooral met vragen. Of bijvoorbeeld wordt ingestoken op het aantrekken van jongeren en studenten? En of Assen een verzorgingsstad wil zijn of een stad gericht op de toekomst, dus de jeugd. Klingenberg: ,,De jeugd moet niet uit het oog verloren worden. Wij willen ook graag een plekje.’’

Als voorbeeld noemt hij de Abel Tasmanflat, die werd verbouwd tot starterswoningen. ,,Een goed initiatief.’’ In de binnenstad moeten leegstaande panden eventueel een woonbestemming krijgen. ,,Denk dan ook aan jongeren.’’

Drieduizend nieuwe woningen

De nieuwe woonvisie, waarin staat dat Assen in 2035 zo’n 75.000 inwoners moet tellen, wordt volgende week door de raad besproken. In de komende tien jaar krijgt Assen zo’n drieduizend nieuwe woningen. In 2020 moet het gemiddelde energielabel B zijn.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.