Jeugdsoos Donderen krijgt spoedig duidelijkheid

De jeugdsoos in Donderen krijgt spoedig duidelijkheid over de manier waarop het voortbestaan wordt geregeld.

Dit meldde wethouder Henk Berends dinsdagavond in de gemeenteraad. Het college heeft zich uitgesproken over de manier waarop de subsidie aan de soos voortgezet kan worden.

In Donderen is onrust ontstaan omdat er maar geen duidelijkheid komt over de subsidie. Stichting Trias, verantwoordelijk voor de soos, heeft van de gemeente zware bezuinigingen opgelegd gekregen. Dit zou leiden tot sluiting van de soos, wat tot veel verzet uit het dorp leidde. De jeugdsoos wordt goed bezocht en ouders vrezen de gevolgen als die dicht gaat.

De gemeenteraad nam zich de klachten ter harte en nam in juli een motie aan met als strekking dat de financiering minstens drie jaar voortgezet wordt. Maar nu het jaar bijna ten einde loopt, is het nog steeds onduidelijk hoe het na de jaarwisseling verder gaat.

,,We hebben als college besloten dat we de motie uitvoeren’’, verklaarde Berends. ,,Dat kan ook niet anders, de raad is het hoogste orgaan. Dat het zo lang geduurd heeft, komt doordat de raad een motie heeft aangenomen die eigenlijk buiten de begrotingskaders gaat die zij zelf heeft gesteld. Daarvoor hebben we eerst een oplossing moeten vinden.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.