Johan Derksen clasht met Mojo na 'terechtwijzing': 'Het is het festival van Grolloo. Dan koop ik gewoon een kaartje en ga ik op de tribune zitten'

Johan Derksen op het festivalterrein in Grolloo. Foto: Harry Tielman

Johan Derksen trekt zich niets aan van de dreigementen van Mojo om de samenwerking met zijn Bluesfestival stop te zetten. Hij toont zich verbaasd over de boodschap die hij per mail ontving. ,,Ik dacht dat Mojo momenteel heel andere problemen heeft."

De concertpromotor liet vandaag weten ongelukkig te zijn met Derksens uitspraken over Akwasi en Zwarte Piet in het programma Veronica Inside. ,,We zijn ons aan het beraden over onze positie en treden in overleg met de organisator van het festival”, schrijft Mojo op Facebook.

,,Ze hobbelen trendy en politiek correct achter de gekkies op social media aan", reageert Derksen. Vooralsnog heeft hij geen idee hoe hij en Mojo nader tot elkaar komen. ,,Ik heb niemand van dat bedrijf gesproken. ik heb een mail gehad." Bang dat Mojo de handen aftrekt van het festival is Derksen niet. ,,Ik kan heel goed zonder Mojo."

'Dan koop ik gewoon een kaartje en ga op de tribune zitten'

Mocht de concertpromotor moeite hebben met Derksen als mede-organisator van het festival in Grolloo, dan doet hij zonder problemen een stap opzij. ,,Dan koop ik gewoon een kaartje en ga ik op de tribune zitten. Het is niet mijn festival. Het is het festival van Grolloo."

Derksen organiseert het evenement, dat dit jaar vanwege de coronacrisis is gecanceld, met enkele zakenpartners. Hoe zij reageren op het bericht van Mojo is onbekend. ,,De één zit in Amerika, de ander op Curaçao."

menu