Johan Derksen hopt van huis naar huis

Johan Derksen

Een paar maanden geleden kocht Johan Derksen een grote woning in zíjn blueshoofdstad Grolloo. Inmiddels heeft hij, echt waar, alweer een andere woning gekocht.

Feitelijk had hij die eerste woning maar heel even in zijn bezit. Want net nadat hij het huis had gekocht, deed zich een mooiere kans voor. „Mijn vrouw en ik waren eigenlijk verliefd op één specifiek huisje in Grolloo, die tegenover het kerkje”, vertelt Derksen. „Dat huis stond nooit te koop, totdat mijn vrouw zag dat er een open dag was.”

Op dat moment waren Derksen en zijn vrouw net veertien dagen eigenaar van die eerste woning. Ze besloten de afkoopsom te betalen. Die is - zoals overal - 10 procent van de vraagprijs. „Tja, ik gooi ook niet graag geld weg hoor”, aldus Derksen. „Maar dat andere huis vinden we gewoon nog leuker.” Waarom? „Sfeer. We hebben sfeer gekocht. Ik kan het niet echt beschrijven. Maar we voelen ons daar meteen thuis. Het huis was van een kunstenares.”

Officieel Drent

Per 1 juni krijgen Derksen en zijn vrouw de sleutel van hun huis. Hoewel ze vanaf dan officieel Drent zijn, zal het nog wel eventjes duren voordat ze ook écht in Drenthe wonen. „We gaan het hele huis verbouwen en dat duurt wel driekwart jaar, verwacht ik.”

Derksen kan eerst nog een poosje in zijn dubbele woning in Oudewater vertoeven. Mooi dichtbij Hilversum. De beroepsmopperaar heeft immers nog anderhalf jaar een contract bij het RTL 7-programma Voetbal Inside . Toch zal Derksen op den duur van Grolloo naar Hilversum moeten pendelen. Per oktober moet hij uit de woning in Oudewater, die hij inmiddels heeft verkocht.

Maar de oud VI-voorman heeft nog wel een huisje achter de hand. Hij had er immers ook al eentje in Grolloo. Een weekendhuisje tegenover de oude stamkroeg van Cuby and the Blizzards, waar hij ooit manager van was. Vanaf daar zal hij nog een poosje op en neer rijden naar tv-stad. En dan, als de nieuwe grotere woning verbouwd is, gaan dat weekendhuisje in de verkoop. Waarop ook Derksen gewoon met één woning overblijft.

menu