Johan Derksen stopt met televisie maken (en zijn snor gaat eraf!)

Johan Derksen. Foto: Archief ANP/Sander Koning

Johan Derksen stopt met televisie maken. Dat staat in zijn biografie 'Derksen' die zaterdag verschijnt. In een interview met het AD zegt de 72-jarige voetbalanalyticus uit Grolloo dat hij er genoeg van heeft.

,,Ik doe al 24 jaar hetzelfde kunstje, maar het gaat me tegenstaan. Ik betrap mezelf erop dat het steeds meer op de automatische piloot gaat’’, zegt hij tegen AD-verslaggever Dennis Jansen .

Tijdens het EK dagelijks op televisie

Derksen heeft nog tot half 2022 een contract bij Talpa, waar hij samen met Wilfred Genee en René van der Gijp het programma Veronica Inside maakt. Tot die tijd is Veronica Inside tijdens het EK voetbal dagelijks op televisie, is er de sportzomer en nog één gewoon seizoen van het programma. Die tijd dient Derksen uit. ,,Kan ik me prima voor opladen hoor, geen probleem, maar daarna is het over. Ik ga het niet missen.’’

Derksen wilde al eerder stoppen met Veronica Inside. Dat was na de rel die ontstond nadat hij een opmerking maakte over Akwasi. Hij vergeleek de rapper met Zwarte Piet. Talpa-baas John de Mol wilde daar niet aan en hield Derksen aan zijn contract.

Exit snor?

In de biografie staat nog een nieuwtje: de schaar gaat rigoureus in het haar en zijn kenmerkende snor gaat eraf. Die afspraak heeft hij met zijn kapper gemaakt. ,,Ik ben zo ontzettend herkenbaar. Overal waar ik kom, beginnen ze tegen me aan te ouwehoeren. Ik snap dat. En als je zo graag met je kop op televisie wilt, moet je dat ook accepteren. Maar het lijkt me ook fijn om straks helemaal niet meer herkend te worden.’’

Signeersessie in Assen

De biografie Derksen is geschreven door Michel van Egmond en Antoinnette Scheulderman en komt zaterdag uit. Een week later, op zaterdag 5 juni, is Derksen samen met de schrijvers te gast bij boekhandel Van der Velde om het boek te signeren .

 

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe