Jonge ‘plofkraker’ die inreed op agenten Rolde met enkelband naar huis

De 18-jarige man die eind mei in Rolde zou zijn ingereden agenten en na een wilde achtervolging in Appingedam werd aangehouden, mag met een enkelband naar huis.

De Arnhemmer wordt verdacht van poging tot doodslag op agenten en voorbereiden van een plofkraak. De man werd in de nacht van 31 mei na een lange achtervolging met snelheden van 220 kilometer per uur aangehouden bij de McDonald's in Appingedam.

De politie had eerst geprobeerd om de verdachte bij Rolde aan te houden. Hij reed in een gestolen BMW. Een agent opende het portier, waarna de man hard achteruit reed. Agenten zouden net op tijd kunnen wegspringen.

Jeugdgevangenis

Toen de man wegreed, schoot de politie meerdere keren op de auto. Na zijn arrestatie in Appingedam vond de politie in de auto spullen die nodig zijn voor een plofkraak.

De man zit sinds juni in een jeugdgevangenis. Zijn advocaat verzocht de man tot aan de behandeling rechtszaak vrij te laten. Het Openbaar Ministerie heeft zich daar niet tegen verzet.

De Arnhemmer komt maandag onder strenge voorwaarden vrij. Hij moet onder meer een enkelband dragen, voor zeven uur ‘s avonds thuis zijn en hij mag niet naar horecagelegenheden. De strafzaak wordt 20 maart inhoudelijk behandeld.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.