Jonge Drenten azen met natuurfoto’s op WNF-award

Wendy Kroese (17) uit Hoogeveen en Jorn Tuinman (11) uit Annen maken kans de grootste natuurfotowedstrijd van Nederland te winnen. Ze stuurden foto’s in van een gier die zijn vleugels spreidt en een eekhoorn die aan een dennenappel knabbelt.

De twee jonge Drenten behoren tot de dertig genomineerden van de WNF-Photo Award, met dit jaar 11.000 inzendingen. Hun foto’s maakten ze niet in hun eigen provincie. Wendy spotte de gier in vogelpark Avifauna (Alphen aan den Rijn) en ‘zijn’ eekhoorn vereeuwigde Jorn zelfs in Canada.

De Drenten zijn geen directe concurrenten. De awards worden verdeeld per leeftijdscategorie. Jorn Tuinman aast op de WNF-Kids Award (6- tot 11-jarigen) en Wendy op de WNF-Young Talent Award (12- tot 18-jarigen). Volwassenen kunnen de Frans Lanting Award winnen en zijn er aparte publieksprijzen.

Vanaf nu kan iedereen via de site van het WNF op een van de genomineerden stemmen voor de publieksprijzen. Het Wereld Natuur Fonds houdt de wedstrijd voor de derde keer in samenwerking met Frans Lanting. Hij is juryvoorzitter en geldt als één van de grote natuurfotografen van deze tijd.

In de jury zitten naast Frans Lanting ook twee WNF-ambassadeurs: presentator Humberto Tan en (ex-)astronaut André Kuipers. Zij hebben gezelschap van natuurbeschermer Christiaan van der Hoeven van WNF en de jonge fotograaf Jasper Doest. Die laatste is onder meer bekend van National Geographic.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.