Twee mannen van 21 jaar uit Wanneperveen zijn vrijdag door de politierechter vrijgesproken van openlijk geweld na het uitgaan in Meppel. Ze waren betrokken bij een vechtpartij, waarbij een jonge Meppeler een trap tegen zijn hoofd zou hebben gekregen terwijl hij op de grond lag.

Het slachtoffer werd door een ambulance afgevoerd. Onderzoek wees uit dat hij een hersenschudding had. De Meppeler heeft daar volgens zijn verklaring nog lang last van gehad. Het incident gebeurde 17 juni 2018 rond vier uur in de nacht in de Grote Kerkstraat. Er ontstond een woordwisseling tussen groepen jongens uit Meppel en Wanneperveen die ontaardde in geweld.

Getuigen spreken elkaar tegen

De twee verdachten ontkennen dat zij de Meppeler tegen het hoofd hebben geschopt. Getuigen spreken elkaar tegen of hebben niet goed gezien wat er precies gebeurde. De politierechter sluit niet uit dat de verdachten een aandeel hebben gehad in de vechtpartij. Zij vindt het dossier van de politie te warrig en de getuigenverklaringen te tegenstrijdig. Daarom zijn de mannen vrijgesproken.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe