Jonge chef Vera Kruijer sluit zelf restaurant De Sluiswachter in Dieverbrug: 'Risico's te groot in coronacrisis'

Vera Kruijer in gelukkiger tijden toen zij in 2016 met haar compagnon Stephano Philips, van wie ze onlangs afscheid nam, restaurant De Sluiswachter ging bestieren. Foto: archief Gerrit Boer

Hoewel ze de steun had van de bank, heeft chefkok Vera Kruijer zelf besloten na 3,5 jaar de stekker uit haar restaurant De Sluiswachter in Dieverbrug te trekken.

Het was een moeilijk en zwaar besluit, schrijft de nog jonge chef op de Instagram-pagina van haar bedrijf. ,,De bank had vertrouwen in mij als ondernemer en was bereid een nieuwe lening te verstrekken. Echter heb ik zelf besloten deze lening niet meer aan te gaan tijdens deze crisis, gezien de risico’s die het met zich meebrengt.’’

Extra zuur

Wat het voor Kruijer, haar personeel en de gasten extra zuur maakt, is dat ze nog maar net had besloten zonder haar compagnon Stephano Philips alleen door te gaan met het restaurant. ,,Zonder corona had ik de omzetprognoses van dit jaar zeker overstegen en had ik mijn gasten de komende jaren culinair kunnen blijven verwennen. Maar op dit moment is het voor mij te hoog gegrepen het restaurant alleen draaiende te houden.’’

‘Eén van de mooiste terrassen van Drenthe’

Voor het restaurant in de voormalige sluiswachterswoning aan het water van de Drentse Hoofdvaart ‘met een van de mooiste terrassen van Drenthe’ is ze nu op zoek naar nieuwe uitbaters. Coronaproof, zowel in het restaurant als in de keuken, meldt ze. En zijzelf? ,,Ik ben nog jong en daarom is het voor mij niet het einde van de wereld. Er komen vast mogelijkheden voor nieuwe kansen en een mooie toekomst.’’

menu