Jongen breekt nek in natuurzwembad Veenoord

Een 17-jarige jongen brak vrijdagmiddag zijn nek door een ongelukkige duik in Natuurzwembad de Zandpol in Veenoord.

De jongen uit Nieuw-Amsterdam dook vanaf een steiger in ondiep water samen met zijn vrienden. Hij kwam eerst boven, maar zakte weer naar de bodem. Vrienden dachten in eerste instantie dat hij een grapje maakte.

Een van zijn vrienden, Remco Nijenhuis uit Veenoord, had door dat er iets mis was en besloot de jongen naar de wal te trekken. De traumaheli was er maar het slachtoffer is uiteindelijk met de ambulance naar het UMC in Groningen gebracht.

Hij heeft zijn zesde en zevende nekwervel gebroken, maar kan nog lopen. Zijn moeder bedankt de omstanders voor het kordate optreden.

Het leek een geintje

Jan Pals, vrijwilliger bij het natuurbad zegt dat het niet gek is dat het ongeluk eerst een grapje leek. ,,Ik ken deze jongen wel, het is de clown van de vriendengroep. Toen hij stil op de bodem bleef liggen leek het alsof hij een geintje uithaalde, omdat hij dat wel vaker deed.’’

Vriend redt de tiener

Pals is Nijenhuis heel dankbaar. ,,Ik kan met zoveel mensen ook niet alles zien. Remco heeft hem gered, dat is duizend procent zeker. Als hij niet had ingegrepen, was dit heel anders afgelopen. Remco is echt een topper. We hopen op een goed herstel van de jongen.’’

De schrik zat er goed in vrijdag in het zwembad, op het moment van het ongeluk waren er vanwege het warme weer veel mensen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.