Juf Petra leert kinderen spelenderwijs rekenen en wint daarmee een prijs

Met een nieuwe methode voor de rekenles wint juf Petra Kroon van ckc de Holtenhoek in Vries de Onderwijsprijs van Drenthe voor het primair onderwijs.

De Internationale Schakelkas van het Dr. Nassau College krijgt de prijs voor het voortgezet onderwijs met een project om moeilijk lerende asielzoekerskinderen van 16 jaar en ouder voor te bereiden op een beroep.

Stap naar groep 3 is groot

Juf Petra merkte bij haar leerlingen dat de overgang van groep 2 naar groep 3 groot is. Ze was niet tevreden met het aanbod om kinderen te leren rekenen en bedacht zelf iets nieuws. De kinderen leren nu op een speelse manier rekenen en combineren dit met bewegingsactiviteiten.

Asielzoekerskinderen zonder ouders

Bij het Dr. Nassau College merkten ze dat een sommige asielzoekerskinderen buiten de boot dreigen te vallen. Het betreft leerlingen die op wat latere leeftijd naar Nederland zijn gekomen en moeilijk leren. Dikwijls zijn ze hier zonder hun ouders.

De school heeft nu samen met het Prakijkonderwijs een traject gemaakt waar de kinderen op grond van de Nederlandse regels eigenlijk te oud voor zijn, maar waar deze groep wel baat bij heeft. Ze doen veel praktijkervaring op, leren de taal en de Nederlandse gewoonten.

Beide scholen dingen mee naar de landelijke onderwijsprijs.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.