Juf voor ogen leerlingen in buik gestompt in Emmen

,,Iedere mishandeling is laf, maar deze helemaal. Zomaar uit het niets een juf voor de ogen van dertig leerlingen in de buik stompen, dat is gewoon niet te bevatten.’’

Politiewoordvoerder Anne van der Meer doelt op de mishandeling van de juf vrijdagochtend op de Statenweg in Emmen, bij de zogenoemde ovonde. Zij fietste daar met dertig leerlingen uit de groepen 7 en 8 van een openbare basisschool in Emmen.

Verkeerde weghelft

Een man van tussen 20 en 25 jaar kwam plotseling op haar af met het verwijt dat ze op de verkeerde weghelft fietsten. ,,Zonder ook maar een weerwoord te kunnen geven, kreeg ze een stomp in haar buik. De juf viel van de fiets en nam in haar val twee leerlingen mee.’’

Ze is voor controle naar de huisarts geweest. Leerlingen zijn erg geschrokken van het geweld. Eenmaal terug op school is er uitgebreid over gesproken. De directeur heeft de ouders ingelicht.

Getuigen

Of het voorval iets te maken heeft met het paracycling-evenement op de Meerdijk is onduidelijk. De weg was bij de ovonde deels afgezet. Er waren daar vrijdag allerlei activiteiten voor leerlingen, maar bij de organisatie is niets bekend over het incident. Ook verkeersregelaars die vrijdag in de buurt aan het werk waren, hebben er niets van meegekregen.

De politie doet een dringend beroep op getuigen zich te melden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.