Jumbo trakteert op avondje De Toppers: AH-kledij geweigerd

Met je werkgever Jumbo naar De Toppers in Amsterdam. Dat is meligheid troef, zou je denken. Drie medewerkers van de Jumbo Zuidlaren mochten zondagavond de Johan Cruijff ArenA niet betreden in winkeljasjes van concurrent Albert Heijn.

Het was een geintje, legt Hessel-Jan Niewijk maandag uit, maar beveiligingsmedewerkers van de Johan Cruijff Arena in Amsterdam konden er niet om lachen.

Supermarktconcern Jumbo had zondagavond een bedrijfsuitje georganiseerd naar De Toppers voor duizenden vakkenvullers, caissières, ander personeel en klanten uit het hele land. Met twee collega’s van de vestiging in Zuidlaren had Niewijk een geintje bedacht. ,,We konden aan winkelkleding van de Albert Heijn komen. Het leek ons een leuke grap om zo naar De Toppers te gaan.”

Agenten lachen erom, beveiligingsmedewerkers niet

Voor het stadion leek het echter al mis te gaan. ,,Politie-agenten op de fiets zeiden tegen ons dat we in de AH-kleding niet naar het Jumbo-feestje konden. Het was een grapje.” Veel bezoekers konden het geintje van de drie uit Zuidlaren ook waarderen.

Beveiligingsmedewerkers van het stadion zagen de humor er niet van in. ,,We werden tegengehouden en kregen te horen dat we met de kleding van de concurrent echt het stadion niet in mochten.” De drie moesten hoe dan ook de winkelkleding van de concurrent uitdoen.

Niets onder het jasje

Voor één van de drie Zuidlaarders was dat een probleem. Hij had er namelijk niets onder aan. Hij moest op het plein voor het stadion nog snel een shirtje scoren. Zonder de jasjes van AH mochten de drie vrienden het stadion wel betreden. ,,We hebben ons nog wel vermaakt maar leuk is anders”, vertelt Niewijk.

Of ze een volgende keer weer mee gaan met het personeelsuitje weet Niewijk nog niet. ,,Misschien wel, dan doen we kleren van de Coop aan.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.