KNVB keurt kunstgras van Emmer voetbalclub DZOH af: 'Dit heeft wel impact'

De Emmer voetbalclub DZOH zit flink in de penarie. De voetbalbond KNVB besloot deze week na een keuring het kunstgrasveld van de vereniging af te keuren.

Door die beslissing is de Emmer club in de wijk Rietlanden, die ongeveer zestig teams telt, in een klap een kwart van de beschikbare vier velden kwijt. ,,We zijn niet in paniek, maar het heeft wel impact’’, stelt voorzitter Rinze Savenije.

‘Het veld is ook slecht’

Het bewuste kunstgrasveld werd ongeveer 10 jaar geleden aangelegd door de gemeente Emmen. Volgens Savenije is het gebruikelijk dat de KNVB de velden eens in de zoveel jaar door een onafhankelijk bureau laat keuren. Dat bureau oordeelde dat het veld niet langer kan worden bespeeld.

Dat kwam voor het bestuur van DZOH niet als een volslagen verrassing. ,,Het veld is ook slecht’’, erkent Savenije. ,,Het is ingesteld op gemiddeld gebruik, maar het is de afgelopen jaren bovenmatig gebruikt. Zowel door onze leden als door mensen uit de wijk; de gemeente heeft bij de aanleg als voorwaarde gesteld dat ook zij het veld mochten gebruiken.’’

Hoewel het bestuur het inspectierapport nog niet heeft ingezien, gaat Savenije er van uit dat de toplaag van het veld helemaal moet worden vervangen.

Zaterdag staan er 22 wedstrijden gepland

DZOH wil op korte termijn met de gemeente Emmen, van wie het veld wordt gehuurd, in gesprek over een oplossing. In de tussentijd wordt er met man en macht geprobeerd om de wedstrijdplanning op orde te krijgen. Aankomende zaterdag staan er 22 wedstrijden op het sportpark gepland, waarvan ongeveer zes op het kunstgras zouden worden gespeeld. ,,We moeten nu kijken of we die wedstrijden elders kunnen spelen of kunnen uitstellen’’, vertelt Savenije.

Hij vreest dat de affaire de vereniging op kosten zal jagen, bijvoorbeeld doordat er elders velden moeten worden gehuurd en doordat de kantine-opbrengsten dalen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.