Kale vlakte wijkt voor nieuwbouw in Coevorden

Na jaren van stilstand komt er dan toch een einde aan braakliggende gronden in het Coevorder stadshart. Op verschillende prominente locaties verrijzen in totaal zeventig woningen.

Dat gebeurt nu dan toch in een redelijk snel tempo, zeker voor wie de voorgeschiedenis kent. Het eerste complex wordt binnenkort opgeleverd. De laatste woningen zijn wellicht in 2020 klaar. Woensdagavond geven de initiatiefnemers uitleg in Hof van Coevorden, tussen 18.30 en 21 uur.

Kale vlakte

De meeste huizen komen in het Bogas-gebied (vernoemd naar de oude gasfabriek, de Bentheimerstraat en de Oostersingel). Het is al jaren een kale vlakte. Al in 2005 werd de gasfabriek gesloopt voor stadsvernieuwing. Door de crisis en geruzie tussen gemeente en Slokker Vastgoed kwam de woningbouw jarenlang niet van de grond. Domesta bouwde weliswaar nog veertig appartementen nabij de Bentheimerstraat, maar andere gebieden bleven braak liggen.

Lokale ondernemers

De doorbraak kwam in 2016, toen Slokker en Coevorden elkaar loslieten. De lokale ondernemers Toby Smit uit Coevorden en Harry Renting uit Dalen zagen met Vancouver Vastgoed wel genoeg kansen om huizen te bouwen. Toen werden plannen voor 33 appartementen gepresenteerd. Dat aantal is nu uitgebreid naar zeventig. ,,Daarmee is het hele Bogasgebied ingevuld’’, zegt Smit. In eerste instantie zouden daar nog veel meer woningen komen, maar door de krimp is het aantal flink bijgesteld.

Aan het Koedijkje worden deze zomer negen appartementen opgeleverd. ,,Alle zijn inmiddels verkocht’’, zegt Smit. Op de kop van de Bentheimerstraat komen twee panden met in totaal zestien appartementen, ontwikkeld door de Poort van Coevorden.

Bioscoop Holman

Deze herfst begint Vancouver Vastgoed met de bouw van zes appartementen op de locatie van de oude bioscoop Holman, ook al in 2005 gesloopt. Eveneens deze herfst start de bouw van negentien huur- en koopwoningen aan de Oostersingel. Daarna komen de Oosterstraat (tien woningen) en Sallandsestraat (zes) aan de beurt. Vancouver Vastgoed heeft verder nog vier kavels voor vrijstaande huizen aan de Melkkade verkocht.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.