Kapper uit Borger knipt door tot middernacht: ‘Rond de 120 afspraken op een dag, niet normaal’

Alle hens aan dek voor Anniek's Hairdesign in Borger. De kapsters knippen door tot middernacht. Foto: Harry Tielman

Door de naderende lockdown stonden de telefoon roodgloeiend bij kappers in heel Nederland. Bij Anniek de Groot-Tiehuis van Anniek’s Hairdesign in Borger was het ook niet anders.

Zij en haar medewerkers knippen er tot middernacht op los om zoveel mogelijk klanten stijlvol de feestdagen in te sturen.

Dag Anniek, jullie zijn maandag toch altijd gesloten? Het is gekkenhuis of niet soms?

,,Dat klopt, we hoorden zondagavond al dat de lockdown er aan zat te komen. We vonden dat we daar wel iets mee moesten doen. Vandaar dat we maandag de deuren meteen hebben opengegooid. Met de bedoeling om rond zes uur te sluiten.”

Dat werd dus twaalf uur?

,,Na het nieuws dat de lockdown pas om middernacht ingaat hebben we alle medewerkers bij elkaar geroepen om te vragen wie tot zolang wil doorgaan. Iedereen zei volmondig ja. We gaan knallen!”

Alle hens aan dek, dus?

,,Op een doordeweekse dag staan we met drie kapsters op de vloer, momenteel zijn dat er zeven.”

Jullie werden ook platgebeld?

,,Nadat wij op social media onze plannen bekend maakten, was ikzelf persoonlijk binnen een half uur volgeboekt. Na het nieuws dat alles om twaalf uur vannacht sluit, stond de telefoon helemaal roodgloeiend. Sinds half drie moesten wij nee verkopen.”

Hoeveel afspraken gaan jullie vandaag (maandag) verwerken?

,,In totaal komt dat neer op rond de 120. Absoluut niet normaal!”

Dat betekent ook dat jullie mensen dus moeten teleurstellen?

,,Iedereen wil voor de kerst natuurlijk zijn haar nog mooi in de plooi hebben. Maar het wil echt niet meer. Vol is echt vol. Klanten die hun uitgroei nog willen bewerken, krijgen een bakje verf mee voor thuis.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe