Karin Broekhuijsen zet alle hunebedden van Drenthe en Groningen op de foto (en die kun je zien in het boek 'Ode aan het hunebed')

Geen moeite was haar te veel; geen tijdstip te beroerd. Fotografe Karin Broekhuijsen uit De Kiel trok de afgelopen tijd langs alle hunebedden van Drenthe (en Groningen). De foto’s worden gebundeld in een boek: Ode aan het hunebed.

Het was niet eens een fascinatie voor hunebedden die fotografe Karin Broekhuijsen op pad stuurde. Eerder het voornemen om Drenthe op haar mooist te laten zien. ,,Maar op een gegeven moment baalde ik van mezelf dat ik steeds weer bij plasjes met mooie bomen terecht kwam. Want daarvan wist ik dat dat het er mooi is. Toen dacht ik: wat als ik nou eens de hunebedden ga fotograferen? Dan kom ik overal, leer ik mijn eigen provincie beter kennen en zie ik misschien ook nog wel andere mooie dingen. Ik ben iemand die een bepaald plan nodig heeft. Een project.’’

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na registreren leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.