Kartcircuit Pottendijk klaagt terecht over karten op TT-Circuit

Kartcircuit Pottendijk in Nieuw-Weerdinge klaagt terecht dat de gemeente Assen niet optreedt tegen het rijden met karts op de Junior Track op het TT-circuit. Dit vindt de Raad van State.

Het Circuit van Drenthe heeft geen vergunning voor het rijden met karts op de juniorbaan.

Het Circuit van Drenthe en de gemeente vinden dat directeur Piet Rodenburg van Kartcircuit Pottendijk geen belanghebbende is. Hij zou met zijn kartbaan een heel ander marktsegment bedienen. Daar is de Raad van State het niet mee eens. Zowel op de Junior Track als op Pottendijk heeft een Duitse kartvereniging wedstrijden georganiseerd.

Het steekt Rodenburg dat de Junior Track met subsidie van de overheid is aangelegd. De juniorbaan is destijds aangevraagd voor het rijden met motoren en niet met karts. Het Circuit van Drenthe stelt dat alleen wordt gekart als onderdeel van de jeugdopleiding. Volgens Rodenburg heeft het karten in Assen hem in 2014 en 2015 flink wat klanten gekost.

Het Circuit van Drenthe is voorlopig gestopt met het karten op de baan. De uitspraak van de Raad van State betekent dat Assen het handhavingsverzoek van Pottendijk opnieuw moet behandelen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.