Kavels Aelderhooghe gaan in verkoop

Na decennia van plannen maken en overleg komt wonen op de Aelderhooghe in Aalden toch in zicht. Op 21 september start de verkoop van acht kavels.

Dat doet de gemeente Coevorden met een informele bijeenkomst op de nieuwbouwlocatie zelf, tussen 16.30 en 20.00 uur. Ondernemers zijn uitgenodigd om belangstellenden te vertellen over de bouwmogelijkheden.

Geliefd plekje

De Aelderhooghe was al voor de herindeling in beeld als bouwlocatie. Het is een geliefd plekje, dankzij de glooiingen, de oude bomen en de ligging naast beschermd dorpsgezicht Oud-Aalden. Juist omdat het om zo’n mooie nieuwbouwlocatie van Drenthe gaat, vond Gemeentebelangen begin dit jaar dat Coevorden de plek voor een prikkie van de hand doet. De kavels kosten 150 euro per vierkante meter. Wie meer dan 1000 vierkante meter koopt, betaalt ‘slechts’ 40 euro voor elke extra vierkante meter boven die 1000. ,,Geen geld voor zulke mooie kavels’’, zei raadslid Henk Bouwers destijds.

Wethouder Jan Zwiers (BBC2014) vond het juist een goede prijs. Hij wil de kavels snel verkopen. Mocht dat niet lukken, dan duikt Coevorden de rode cijfers in met het project.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.