Kavels Roderveld over naar andere bouwer

Bouwbedrijf Heijmans doet achttien bouwkavels in het plan Roderveld 4 van de hand. Ze gaan over naar Frisoplan uit Sneek.

Friso denkt in tegenstelling tot Heijmans deze achttien kavels met daarop twee-onder-een-kapwoningen wel te kunnen verkopen. B en W van Noordenveld willen meewerken aan de overheveling van de kavels, zodat deze alsnog van de hand gaan. Dit heeft volgens B en W geen financiele consequenties voor de gemeente.

Heijmans had een grote vinger in de pap bij het uitbreidingsplan aan de westkant van Roden. Het bezat de rechten voor de bouw van 58 twee-onder-een-kapwoningen. Er zijn echter maar 22 kavels afgenomen, waarvan er acht nog niet bebouwd zijn. Deze acht gaan nu over naar Frisoplan.

De gemeente Noordenveld heeft vorig jaar de overeenkomst met Heijmans voor de bouw van nog eens 38 woningen in Roderveld 4 beëindigd. Het bedrijf kreeg tot 1 maart dit jaar de kans tien kavels alsnog te verkopen, maar dat is niet gelukt. Deze tien kavels gaan ook naar Frisoplan.

De gemeente heeft ondertussen een aantal kavels uitgegeven als vrije bouwkavels en vier zijn gereserveerd voor starterswoningen voor de stichting Jong en Duurzaam uit Nieuw-Roden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.