Kerstlunch voor honderd Heerendordt-klanten

Een beetje licht in de duisternis van de zo geplaagde Zorggroep Heerendordt: Omroep Max zorgde er woensdag voor dat de cliënten en medewerkers van de thuiszorgorganisatie een kerstlunch kregen aangebonden. Werknemers van de failliete organisatie hadden het programma Max Maakt t Mogelijk gevraagd om, gezien de omstandigheden waarin de thuiszorgorganisatie verkeert, iets extra's te doen voor de cliënten die zorg van Heerendordt krijgen. En dat regelde de omroeporganisatie.

Iets meer dan honderd mensen (behalve cliënten van de dagzorg ook personeel, vrijwilligers en stagiairs) genieten woensdag en donderdag van de lunch in het hoofdkantoor in Nieuw-Dordrecht. De plaatselijke slager zorgde voor de catering, geheel bekostigd door Omroep Max.

Daar bleef het niet bij: van de warme bakker kwamen 's ochtends koffiebroodjes, na de lunch was er muziek van het Duo Wajens en voor iedereen die beide dagen ter plaatse zorg afneemt is er een Drents kerstpakket. Volgens Anita Lazarov van Heerendordt waren de cliënten zichtbaar verrast door het gebaar. ,,Dit is al het tweede jaar dat onze cliënten rond de kerst te horen krijgen dat de dagzorg dicht gaat of failliet is. Aangezien veel cliënten geen familie en dus sowieso al een eenzame kerst hebben vonden we dat we iets moesten ondernemen.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.