Kersvers bruidspaar bezoekt opa in het ziekenhuis in Assen

In het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) was vrijdag een niet-alledaagse vertoning te zien. Een bruidspaar kwam vlak voor hun 'ja-woord' nog even langs in het ziekenhuis om hun opa te verrassen. Hij kan het huwelijk jammerlijk niet bijwonen.

En dus kwamen Ines en Mark Grégoire - oorspronkelijk uit Beilen - in witte bruidsjurk en net pak het ziekenhuis in Assen binnengewandeld. Om opa, die in het ziekenhuis ligt, te verrassen. ,,Hij kan vandaag niet naar de bruiloft want ligt bij ons'', vertelt een woordvoerder van het ziekenhuis.

Ines en Mark kwamen uit Schoonhoven (waar ze nu wonen) gereden om hun grootvader toch deelgenoot te maken van deze mooie dag. ,,Hij genoot met volle teugen. Het verplegend personeel had zijn kamer versierd en hij zat er ook spik en span bij. Er is even een feestelijk moment van gemaakt.''

Mangomoment

Op twitter heeft het WZA een foto gedeeld met de hashtag #mangomoment.

Mangomomenten zijn kleine, onverwachte of verrassende gebaren tijdens de dagelijkse zorgverlening tussen patiënten, familie of zorgverleners. ,,Dat is ooit begonnen met een verpleegkundige die een mango meenam voor een patiënt omdat die daar zo'n zin in had. Het gaat een beetje buiten het boekje, maar heeft veel waarde'', zegt de WZA-woordvoerder.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.