Kickbokser Sem Schilt baalt van uitspraak WZA

Kickbokser Sem Schilt uit Zuidlaren baalt van een uitspraak van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen in deze krant, waarin hij werd genoemd.

In een artikel over vrijwilligers die rokers bij het WZA aan moeten spreken zei secretaris raad van bestuur Pier Wijnja vorige week. „We verwachten geen Sem Schilt-achtige persoon die mensen hardhandig meeneemt als ze niet willen.” Tot ongenoegen van Schilt. Op Twitter reageerde hij: „Wat wordt met Sem Schilt-achtig bedoeld? Met wederzijds respect en duidelijkheid kom je volgens mij al een heel eind.”

De kickbokser wil dat het WZA afstand doet van de uitspraak. „Ik ben juist bezig met gezondheid en sporten op een positieve manier. Het is erg vervelend dat ik dan toch met zo’n imago wordt geconfronteerd. Ik ben er door meerdere mensen uit mijn omgeving op aangesproken, die mij helemaal niet in dat agressieve beeld herkennen.”

Niet zo bedoeld

In een reactie biedt Wijnja zijn excuses aan. „Ik schrok wel even toen ik het in de krant las. Ik kan niet ontkennen dat ik het zo heb gezegd, maar zo heb ik het absoluut niet bedoeld. Ik kan me voorstellen dat meneer Schilt het vervelend vindt om zo genoemd te worden. Het was niet mijn bedoeling om hem weg te zetten als agressief persoon. Ik probeerde juist te zeggen dat de de vrijwilligers rokers op een vriendelijke en positieve manier aanspreken.”

Schilt en Wijnja hebben inmiddels contact met elkaar gehad. Schilt: „Ik ben blij dat meneer Wijnja heeft gereageerd. Hij heeft nog eens duidelijk gemaakt dat het niet verkeerd was bedoeld.” Excuses aanvaard.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.