Kickboksleraar uit Nieuw-Roden krijgt celstraf en een verbod om les te geven na ontucht met pupil

De rechtbank heeft de 59-jarige sportleraar H.T. uit Nieuw-Roden veroordeeld tot 32 maanden celstraf waarvan de helft voorwaardelijk wegens ontucht met een minderjarige pupil.

Ook mag de man geen trainingslessen meer geven aan minderjarigen gedurende de proeftijd van vijf jaar. Dit verbod gaat per direct in. De man heeft een eigen sportschool.

De opgelegde straf is conform de eis. De rechtbank stelde wel dat het veel te lang heeft geduurd voordat de zaak aan de rechters werd voorgelegd. Dit leverde een strafkorting op van vier maanden.

Slachtoffer van 14 jaar

De man is kickboksleraar, het slachtoffer - zij is inmiddels 21 jaar - was een leerling. Het misbruik begon toen zij 14 jaar was en duurde vier jaar. In 2016 werd voor de eerste keer aangifte gedaan, een tweede aangifte volgde in mei 2017.

Het slachtoffer was een zeer talentvol kickbokser en wist internationale prijzen in de wacht te slepen. In een slachtofferverklaring vertelde ze dat vooral in de war was geweest. Als leraar had hij haar in zijn macht. T. zou haar het gevoel hebben gegeven dat ze zonder hem niks voorstelde en niets zou bereiken. ,,Zijn woorden werden mijn waarheid.’’

De man moet een schadevergoeding van 5000 euro aan het slachtoffer betalen.

menu