Hoe wereldtopper Kiki Bertens in Emmen belandde voor bruidsjurk: 'Ze is trainingspakken gewend. Dan is zo'n japon andere koek'

Kiki Bertens en Remko de Rijke. Foto: Instagram Kiki Bertens

Het was even passen en meten, maar tennisster Kiki Bertens stapte zaterdag in het huwelijksbootje met een bruidsjurk van Weggemans Bruidsmode uit Emmen. Jeanette Weggemans, een oude bekende van Bertens, is apetrots. ,,Haar zussen gaan vast ook nog trouwen, zei Kiki.”

Ha Jeanette, je hebt de afgelopen periode een en ander geheim moeten houden?

,,Zeg dat wel. Kiki en Remko hebben niet aan de grote klok gehangen dat ze gingen trouwen. Toen Kiki zondag zelf naar buiten bracht dat ze zaterdag was getrouwd, kon ik het ook eindelijk met wat mensen delen.”

,,Tijdens het passen bij ons in de zaak waren er wel al wat bruiden die vroegen: ‘Is dat niet ...?’ Ja, dat klopt, zei ik dan. Zo geheimzinnig hoefden we ook weer niet te doen. Maakte Kiki ook weinig uit, hoor. Ze zegt dan: als die mensen weinig met tennis hebben, zouden ze me niet eens herkennen. Terwijl het toch de grootste tennisster is die we hebben, hè?”

Ze kwam als jong talent meerdere keren bij jullie over de vloer.

,,We zijn een jaar of acht gastgezin geweest voor spelers en speelsters op het Dr. Van Leeuwentoernooi van LTC Emmen. We wonen vlakbij de tennisbaan, onze kinderen hebben bij LTC gespeeld en we waren zelf ook lid. Vandaar. Zo hebben we jarenlang in mei verschillende tennissers in huis gehad.”

,,Met sommigen hebben we nog steeds contact. Waaronder Kiki, dus. Ze verbleef tijdens meerdere toernooien bij ons en is jaren later nog eens koffie komen drinken, toen ze in Groningen moest zijn. En weet je wat het leuke is? Ze is geen spat veranderd. Kiki is nog net zo leuk en gezellig als jaren geleden. Totaal geen kapsones.”

En toen stond ze ineens weer in de zaak.

,,Remko heeft haar vorig jaar ten huwelijk gevraagd. Toen kreeg ik een belletje. Kiki zei dat ze altijd had gezegd dat ze bij ons zou komen als ze zou trouwen. Heel eerlijk: ik wist het zelf niet eens meer. Maar het was natuurlijk hartstikke leuk om te horen. Ik had haar moeder en zussen jaren geleden al gezien bij de toernooien. En ineens kwam de hele familie weer langs. Hartstikke gezellig, joh.”

,,Het was nog wel even aanpoten, want het passen moest nog heel snel na al die toernooien van Kiki. Ze heeft in november de jurk gepast die ze een jaar eerder al had gekocht. Gelukkig is het allemaal keurig op tijd gelukt. We hebben trouwens niet alleen Kiki gekleed, hè? Remko is later langsgekomen voor zijn pak. En het bruidsmeisje en het jonkertje, een neefje en nichtje, hadden ook onze kleding aan.”

Had Kiki haar keuze snel gemaakt?

,,Daar vraag je me wat. Ze heeft best wel wat verschillende jurken aangehad, maar ze kan ook een heleboel hebben. Ze heeft natuurlijk een perfect figuur. Er zat geen grammetje in de weg. Ik vond de bruidsjurk in elk geval heel goed bij haar passen. Kiki is down to earth . Niet te veel toeters en bellen, dus. En ze moest er makkelijk in kunnen bewegen. Het moest dus lekker zitten. Al is ze trainingspakken gewend. Dan is zo’n japon andere koek.”

,,Ik ben trouwens nog wel benieuwd wat Kiki en Remko van elkaars kleding vonden. Ze hebben elkaar voor de bruiloft tenslotte niet gezien. Daar zullen we nog wel even over bellen. Al is Kiki meteen weer druk bezig, omdat ze na kerst vrij snel richting de Australian Open moet. Ze was alweer druk aan het trainen.”

En een Wimbledon-jurkje uit Emmen. Zit dat er nog in?

,,Haha, dat zou wat zijn. We zijn best bereid om de trouwjurk op tennislengte te maken, maar dat feest gaat vast niet door. Kiki zag tijdens het passen van de japon trouwens nog wel een paar gympen van kant, die ze heel graag wilde hebben. Die heb ik dus maar als huwelijkscadeau gegeven.”

,,Het is wel gek dat we elkaar na al die jaren op deze manier weer troffen. Ik zei ook tegen Kiki: ‘Zie ik je nu nooit meer?’ Maar ik hoefde me geen zorgen te maken. Haar zussen gaan vast ook nog trouwen, zei ze.”

menu