Kindcentrum in Emmerhout gaat door

In de wijk Emmerhout in Emmen kan nog voor de zomer begonnen worden met de bouw van een zogenoemd Kindcentrum.

De gemeenteraad van Emmen is donderdagavond zoals verwacht akkoord gegaan met het collegevoorstel, ondanks de bezwaren in de raadscommissie twee weken geleden. De heikele punten van toen - de verkeersveiligheid en de financiering van het project - bleken geen onneembare hindernissen.

Hoewel de raad er niet heel gelukkig is om geld, bedoeld voor kinderen in een achterstandsituatie, naar het bouwen van scholen over te hevelen kon wethouder Bouke Durk Wilms (CDA) de raad vrij makkelijk overtuigingen van de rechtmatigheid ervan. Dat het de schoonheidsprijs niet verdient, daar was iedereen het wel over eens. Maar, zoals Jenneke Ensink (LEF!) het verwoordde, ,,de kinderen mogen niet de dupe worden van grotemensenfouten.’’

De bouw van het Kindcentrum - met daarin twee basisscholen, een voorschool, kinderopvang en een bibliotheek - kost 7 miljoen euro. Er resteert een jaarlijks dekkingstekort van twee ton dat de raad nu tijdens de bespreking van de kadernota in juni gaat rechtbreien - de wens van het college. Een amendement van VVD, DOP en Seniorenbelang Noord om - als er dan toch in de kadernota naar geld gezocht moet worden - het dekkingsbedrag te verhogen haalde het niet, want kreeg alleen de steun van de indieners. Het eigenlijke voorstel werd unaniem door de raad aangenomen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.