Kinderafdeling Emmer ziekenhuis even plat

De kinderafdeling van het ziekenhuis in Emmen heeft tijdelijk stilgelegen doordat de drie nog overgebleven kinderartsen zich ziek hebben gemeld.

De afdeling kampt al langer met een ernstig tekort aan kinderartsen. De Treant Zorgggroep waar het Emmer ziekenhuis onder valt, werkt aan een oplossing. Tijdelijk zijn er donderdag geen nieuwe patiënten opgenomen op de afdeling in Emmen. Bevallingen die in het ziekenhuis in Emmen zouden plaatsvinden, konden naar Hoogeveen of Stadskanaal.

Tot en met dinsdag

Eind van de donderdagmiddag had het bestuur een oplossing geregeld door een kinderarts uit een ander ziekenhuis te laten inspringen. Daarmee kan er tot en met komende dinsdag weer bevallen worden in Emmen.

Volgens woordvoerder Bart Visser van Treant is het toeval dat alle drie de kinderartsen precies op dezelfde dag ziek zijn geworden door de grote druk. In het ziekenhuis gaat het gerucht dat het een ‘staking’ is, maar dat is volgens hem niet juist. ,,Maar er is wel een buitengewoon vervelende situatie, de werkdruk is te hoog. we hebben in de loop van de donderdag een tijdelijke oplossing geregeld maar na dinsdag is er wel een structureel probleem.’’

Tekort aan artsen

In een gisteren verstuurde brief aan de gemeenteraden van Emmen, Hoogeveen en Stadskanaal over de algemene situatie van de zorggroep, rept het Treant-bestuur ook over de problemen op deze afdeling. Er werkte al een kinderarts die eigenlijk met pensioen was langer door en er was al een waarnemer, maar die zijn nu beiden weg. ,,We kunnen niet zomaar een blik kinderartsen opentrekken’’, zegt Visser.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.