Kinderboek meisje van Yde gepresenteerd in Drents Museum

Met een kinderpersconferentie in het Drents Museum is dinsdagochtend het kinderboek Mysterie in het Veen gepresenteeerd. Het boek van schrijver Jan van Zijverden gaat over het meisje van Yde, het bekendste veenlijk van Drenthe.

Basisschoolleerlingen van de Duinstee uit Yde waren uitgenodigd voor de boekpresentatie. Na een interactieve rondleiding langs onder andere het veenlijk vroegen zij Van Zijverden het hemd van het lijf over de bekendste oud-inwoner van hun dorp. Waar nodig sprong museumconservator Vincent van Vilsteren bij om de verrassende vragen van de kinderen te beantwoorden.

,,Het meisje van Yde spreekt heel erg aan, maar er was tot nog toe geen volledig boek over geschreven voor kinderen" zegt schrijver Van Zijverden. ,,Ik heb niet het idee dat ik nu antwoorden heb gegeven die niet in het boek staan. Wel zaten er een paar hele leuke vragen bij”, aldus de auteur. ,,Het laat zien dat kinderen anders aankijken tegen onderwerpen dan volwassenen.” De leukste vragen werden beloond met een exemplaar van het boek.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.