Kinderdagverblijf Pinokkio in Assen failliet

Kinderdagverblijf Pinokkio Pittelo, met dertien vestigingen in Assen en omgeving, is failliet. De 150 werknemers zijn dinsdagavond ingelicht, de ouders van de 1100 kinderen woensdagmorgen.

Sinterklaasfeest gaat gewoon door

De kinderdagverblijven blijven voorlopig gewoon open en bieden dezelfde dienstverlening als voorheen, zo staat in een mail aan de ouders. Ook de Sinterklaasviering gaat gewoon door.

Maakt Pinokkio een doorstart?

Samen met door de rechtbank aangestelde curator Jeroen Reiziger van Trip Advocaten en Notarissen in Assen is Pinokkio op zoek naar een overnamekandidaat. ,,Ons is er alles aan gelegen om een doorstart te maken’’, zo staat in de mail. Reiziger onderschrijft dat. ,,Het is de intentie om een overnamekandidaat te zoeken.’’

Diverse oorzaken reden faillissement

Als oorzaak van het faillissement noemt Pinokkio de steeds wijzigende regelgeving, de opkomst van kindcentra en de afgelopen crisisjaren. Verder wordt gewezen op het feit dat de kinderopvang van Pinokkio door het bestuur van COG Drenthe uit sommige scholen is gezet.

In Assen wordt de kinderopvang sinds kort door de scholen zelf aangeboden. ,,Door de invoering van de integrale kinderopvang is concurrentiestrijd moordend geworden’’, zegt communicatieadviseur Geke Kobus van Pinokkio. ,,Het is in en in triest dat het zo gaat.’’

Reiziger bevestigt dat de omzet van Pinokkio de afgelopen maanden is teruggelopen. Op de totale schuldenlast van de kinderopvang heeft hij nog geen zicht. De Belastingdienst is de voornaamste schuldeiser. Die heeft het faillissement ook aangevraagd.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.