Kinderen gewond bij ongeval op weg naar uitje

Wat een leuk uitje moest worden voor basisschoolleerlingen uit Smilde, liep donderdagochtend anders af.

Met meerdere auto's waren de kinderen en een aantal ouders op weg naar Westerbork voor een bezoek aan een manege. Op de Suermondsweg in Smilde raakte een van de ouders, een 36-jarige vrouw uit Bovensmilde met in haar auto vier kinderen, de macht over het stuur kwijt. Ze botste tegen de auto die voor haar reed en kwam uiteindelijk tegen een boom tot stilstand.

De bestuurster en drie kinderen van 7 en 8 jaar raakten gewond. Zij zijn met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Waardoor de vrouw de macht over het stuur verloor is nog niet bekend.

Foto: Persbureau Meter

Bij een verkeersongeval op de Suermondsweg zijn donderdagochtend drie kinderen van 7 en 8 jaar en een 36-jarige automobiliste uit Bovensmilde gewond geraakt. De vrouw botste met haar auto tegen een boom. Vanwege een activiteit van een school op een manage waren diverse ouders gevraagd om de kinderen met auto’s te komen brengen. De 36-jarige automobiliste uit Bovensmilde had in haar auto vier kinderen zitten. Op de Suermondsweg in Smilde verloor ze de macht over het stuur, botste tegen de achterzijde van de auto van een voorganger en kwam uiteindelijk tegen een boom tot stilstand. Drie van de vier kinderen raakten gewond. Ook de bestuurster zelf raakte gewond. De vier slachtoffers werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Verkeersspecialisten van de politie doen nader onderzoek naar de toedracht van het ongeval.
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.