Kinderen in kleine autootjes? Ook dat kan straks in de oude Emmer dierentuin

In de oude dierentuin in Emmen kunnen kinderen tussen de 2 en 6 jaar vanaf eind van deze maand in een kleine autootjes rondrijden. De wagentjes rijden stapvoets en kunnen via een eenvoudige afstandsbediening worden bestuurd door een familielid.

Het gaat om een initiatief van Harrie Berken (50) en zijn vriendin Bianca Behrendt (44) uit Barger-Oosterveld. ,,We zagen dit soort autootjes begin vorig jaar tijdens een vakantie in Spanje. Ik dacht meteen: dat is ook wel iets leuks voor Emmen’’, zegt Berken.

Het aanvankelijke plan was om de wagentjes te gaan gebruiken op het Raadhuisplein, nabij Wildlands. ,,Dit mocht niet op basis van het bestemmingsplan. Maar het Rensenpark, ofwel de oude dierentuin, is absoluut een prima alternatief.’’

Bianca Behrendt met twee van de autootjes. Foto: Harrie Berken

Bij de grote speeltuin

De autootjes rijden op een accu en de actieradius is beperkt. Voor een klein prijsje kunnen kinderen er 10 minuten in rijden. Berken en Behrent willen in eerste instantie met vijf voertuigen beginnen. Het beoogde terrein is nabij de grote speeltuin.

Het pleintje daarbij wordt een stuk groter, omdat komende week het voormalige horecapunt Nimmerzat tegen de vlakte gaat. Voor het uitgifteloket, het opladen en opslaan van de autootjes het stel een klein deel van het voormalige dierenrestaurant paviljoen huren.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.