Klachten over beperkte Drentse inbreng in VVD Noord

Waarnemend burgemeester Ton Baas van de gemeente Midden-Drenthe (foto) is gekozen tot de eerste voorzitter van de nieuwe afdeling Noord van de VVD. De Kamercentrale Drenthe van de partij gaat daar in op, samen met die in Groningen en Friesland.

De 69-jarige Baas, een geboren Groninger die in het Friese Oldeholtpade woont, moet zijn Drentse collega-liberalen proberen te winnen voor de nieuwe organisatievorm die de partij kiest. Vanuit de provincie weerklinkt felle kritiek, met name van coryfee Ewout Klok.

Die Hoogevener, oud-voorzitter en prominent partijlid, vindt de Drentse inbreng in de nieuwe afdeling veel te mager. Die bestaat louter uit de bestuursleden Robert Meijer (30) uit Roden en Erwin Weggemans (50) uit Sleen. ,,Jammer, we hadden in Drenthe de zaken goed voor elkaar en zijn hier niet voor niks de grootste partij geworden.’’

Van de acht nieuwe bestuursleden, naast voorzitter Baas, komen er drie uit Groningen (onder wie penningmeester Hans de Ronde uit Delfzijl) en drie uit Friesland (onder wie secretaris Remko Boonstra uit Witmarsum).

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.