Klagend Treant-personeel wil duidelijker koers

Veel werknemers van de ziekenhuizen in Hoogeveen en Stadskanaal willen een duidelijker koers van het bestuur van de Treant Zorggroep en vinden dat hun ziekenhuislocaties volwaardig moeten blijven.

Dat is volgens een eigen onderzoek dat het Treant-bestuur heeft laten uitvoeren de belangrijkste boodschap van de achthonderd meldingen van personeel die de vakbonden drie weken geleden demonstratief inleverden bij het bestuur. Van klachten over intimidatie en problemen met ziekteverzuim is maar weinig sprake.

De vakbonden verzamelden enkele weken geleden in een dag ruim achthonderd meldingen van personeel van de drie ziekenhuizen. Medewerkers konden op een soort brief in de vorm van een actie-shirt een tip of klacht richting het Treant-bestuur melden. Volgens de vakbonden viel op dat er veel onrust is onder de medewerkers, dat er veel geklaagd wordt over de hoge werkdruk en dat er sprake was van een slechte werksfeer. In een gesprek met bestuurder Jean-Pierre van Beers beloofde deze de achthonderd signalen te gaan onderzoeken.

Dat onderzoek is nu afgerond. Naast opmerkingen over de koers ging zo’n 28 procent over werkdruk, sfeer op de werkvloer, waardering voor medewerkers en roosterproblemen. ,,De signalen van onze medewerkers nemen we serieus. Het laat zien dat we onverminderd werk moeten maken van open communicatie en het laten blijken van onze waardering voor onze medewerkers’’, reageert Van Beers. ,,Dit soort signalen hoort bij een organisatie in verandering. Aan ons om onze medewerkers nog beter te betrekken bij wat we aan het doen zijn.’’

De vakbonden voeren woensdag overleg met het Treant-bestuur. Harma Schrage van de FNV gaat er vanuit dat er na dit interne onderzoek alsnog een extern onderzoek komt naar de onrust onder het personeel.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.