Klanten krijgen eerste oogst van Voedselbanktuin

Klanten van de uitgiftedepots in de gemeente Emmen hebben een eerste verse oogst van de nieuwe, nog in ontwikkeling zijnde, ecologische moestuin van de Voedselbank Zuidoost-Drenthe meegekregen.

De eco-moestuin is een samenwerking van De Voedselbank en het Emmer bedrijf Drentea. Drentea heeft een perceel grond van circa een hectare beschikbaar gesteld voor realisering van de tuin in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Het project krijgt onder andere steun van de gemeente Emmen.

Een aparte stichting beheert de tuin, dat een onderdeel is van het zogeheten ‘GreenField’: een tuin-en parklandschap van circa 20.000 vierkante meter groot met alle kenmerken van groene techniek, sociale innovatie en het kweken van bewustzijn naar mogelijke alternatieven in een circulaire economie.

Naast het oogsten van de eerste groenten wordt er druk gewerkt aan de verdere inrichting van de tuin. Paden worden aangelegd en er wordt een gebouw geplaatst voor gereedschap en onderkomen, met toilet en wasgelegenheid.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.