In navolging van onder meer het dorp Weerdinge krijgt ook Klazienaveen snelheidsmeters langs de weg.

Klazienaveen in actie tegen hardrijders in bebouwde kom: 'Er zijn mensen die 100 kilometer per uur rijden'

In navolging van onder meer het dorp Weerdinge krijgt ook Klazienaveen snelheidsmeters langs de weg. Foto: DvhN

Klazienaveen gaat proberen om het aantal hardrijders terug te dringen. De Erkende Overlegpartner Klazienaveen (vroegere dorpsraad) heeft twee zogeheten smileys gekocht die steeds op verschillende plekken in het dorp komen te hangen.

Smileys zijn apparaten die aangeven hoe hard passerende automobilisten of motoren rijden. Wie zich aan de regels houdt, krijgt een opgestoken duimpje te zien. Wie dat niet doet, ziet een duimpje naar beneden. De apparaten hangen op meerdere plekken in de gemeente Emmen, maar nog niet in Klazienaveen. ,,De ervaring leert dat ze de gemiddelde snelheid naar beneden brengen en soms flink ook’’, zegt Jan Gerfen van EOP Klazienaveen.

100 kilometer per uur

Straten waar in Klazienaveen vaak veel te hard wordt gereden zijn onder meer de Kloostermanswijk, Kruiwerk, Voeghoutenstraat, Meridiaan en de Jonkheer M.W.C. de Jongestraat. ,,Op sommige plekken binnen de bebouwde kom worden soms snelheden bereikt van zo’n 100 kilometer per uur’’, weet Gerfen.

De smileys worden opgeladen middels zonne-energie en worden komend voorjaar in gebruik genomen. Klazienaveen is met voorsprong het grootste buitendorp van de gemeente Emmen. Er wonen zo’n 12.000 mensen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu