Kleindochter oprichter Gouden Pijl: 'Eindelijk met opa op de foto'

Marissa van Putten (7) huppelt door het profpeloton. Pen en notitieblok bij de hand. Ze is de jongste van de vijf kleinkinderen van Peter van Putten, de bedenker van De Gouden Pijl die in 2002 overleed.

Marissa debuteert als handtekeningenjager. Haar idool? ,,Peter Sagan.” De Slowaakse krachtpatser is er niet, maar het fanatisme waarmee Marissa krabbels verzamelt, is er niet minder om. Binnen de kortste keren is haar boekje praktisch vol. Zelfs Bauke Mollema, die van het ene interview in het andere rolt, weet ze een krabbel te ontfutselen.

Het zou zo maar kunnen dat de kleine Van Putten zelf net zo’n begeerd doelwit wordt als Mollema. Ze fietst net als broer Noah (13) bij JVR De Batauwers in Tiel en is Nederlands kampioen veldrijden in haar categorie. ,,Ze heeft een echte winnaarsmentaliteit’’, vertelt moeder Natasja.

Marissa is - net als de andere kleinkinderen van Peter van Putten - te laat geboren om opa gekend te kunnen hebben. Als ze in het vip-village een levensgrote foto van hem ziet, vindt ze een vleugje compensatie: ,,Eindelijk kan ik met opa op de foto.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.