Kleine lastenverlichting inwoners De Wolden

Het college van B en W van De Wolden heeft vandaag een 'sluitende en solide' begroting voor 2017 gepresenteerd. Het is niet veel, maar inwoners zijn volgend jaar 3 tot 4 euro minder kwijt aan gemeentelijke belastingen.

,,De lastenverlichting bedraagt bijna een halve procent. Ik geef toe dat het niet veel is, maar het is in elk geval geen verhoging van de lasten'', zegt Jan van 't Zand, wethouder van financiën, met gepaste trots.

Alle lopende projecten worden voortgezet en er is ruimte voor nieuw beleid. Zo wordt er ingezet op de aanleg van nieuwe fietspaden in samenwerking met de provincie Drenthe. Op het nieuwe lijstje staan ook de ontsluiting van het bedrijventerrein in Ruinerwold, de herinrichting van het centrum van De Wijk en de uitvoering van het bruggenbeherrsplan.

Na Ruinen wil de gemeente ook in Zuidwolde en De Wijk verder op het pad van het privatiseren van zwembaden. Ook wordt gewerkt aan de verzelfstandiging van dorpshuizen. ,,Maar dit zijn geen bezuinigingen. Per saldo zijn we net zoveel kwijt.''

Ook trekt de gemeente geld uit voor het stimuleren van hetwekken van duurzame energie, bijvoorbeeld door het verstrekken van zonneleningen. Om het goede voorbeeld te geven, legt de gemeente zelf ook zonnepanelen op het dak van het gemeentehuis.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.