Kleinere editie FestiValderAa (Schipborg): versie 9.5

Foto: FestiValderAa.

FestiValderAa gaat dit jaar door als kleinere editie: ‘versie 9.5’. ‘Waarin alles wordt gedaan wat er mogelijk is, binnen de geldende maatregelen’.

Publiek kan straks volgens de organisatie van de kleinere editie van FestiValderAa ‘onbezorgd genieten van drie dagen theater en muziek in het bijzondere Drentsche stroomdallandschap. Voor kinderen is het één grote stoere speeltuin’.

Fiets- en wandelroutes langs voorstellingen

Er zijn dit jaar theatrale fiets- en wandelroutes op het festival. ‘Routes bestaande uit twee, drie of vier voorstellingen waarbij het publiek wordt geleid door een waanzinnige derAagids. Korte voorstellingen die zorgvuldig aan elkaar gekoppeld zijn en alle mogelijke manieren van theater laten zien. Een mooie combinatie van dans, theater, literatuur, muziek en performance.’

Binnen de routes zijn samenwerkingen gezocht, zoals met het Festival Zomerzinnen. Daarnaast zijn er vijf langere voorstellingen die afzonderlijk te bezoeken zijn.

Ook zijn er verschillende natuurwandelroutes door Schipborg uitgestippeld: de Schemertocht, de Vroege Vogeltocht en de Dagdromerstocht.

‘Magische ervaring’

Muziekliefhebbers kunnen op de Schapenstee terecht, waar per tijdsblok meerdere bands spelen. ‘Voor de allerkleinsten is er een programma in het welbekende kinderbos met meerdere workshops. Kinderen kunnen hier onder begeleiding van één ouder genieten van een magische ervaring.’

Voor alle routes en programmaonderdelen zijn aparte kaartjes beschikbaar. Het gehele programma wordt de aankomende tijd bekendgemaakt op www.festivalderaa.nl. De kaartverkoop start op 4 juni om 10.00 uur.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe