Kluisjesmuur OV Knooppunt Gieten wordt op experimentele wijze beplakt

De tent om de kluisjesmuur wordt opgebouwd door de bestickeraars

Op de koude vrijdagochtend staat om de nieuwe kluisjesmuur bij het OV Knooppunt in Gieten een kleine tent. In die tent is het een stuk warmer. Dat moet ook, want alleen dan kan de muur beplakt worden met stickers.

De kluisjesmuur is een afhaalpunt waar klanten hun bestelde pakketjes 24 uur per dag, zeven dagen per week, kunnen ophalen. „Mensen kunnen als ze hier langskomen hun pakketje uit de muur halen. Dan hoeven ze er niet extra voor te rijden”, zegt Frans Hamstra, projectleider van de provincie Drenthe.

Iedereen kan gebruik maken van de muur. Klanten die bijvoorbeeld langs Gieten komen als ze van hun werk naar huis rijden kunnen op deze manier bij het OV Knooppunt even stoppen om hun pakketje op te halen.

Experiment

De muur staat er al een tijdje, maar hij was nog helemaal wit en kaal. Vandaag moeten de stickers van Pakket via Hub erop worden geplakt, maar het is nog de vraag of dat kan. Stickerplakker Ronald Kranenborg legt uit: „De lijm plakt niet als de temperatuur zo laag is. Het moet eigenlijk minstens tien graden zijn.” Daarnaast speelt niet alleen de temperatuur hem parten. „Door de kou en regen is de muur nat geworden”, zegt Kranenborg. „Als ik die droog kan krijgen moet het lukken.”

Maar daar is een oplossing voor: de tent. In de tent staat een kachel zodat de temperatuur binnen hoger is dan buiten. Op die manier kan Kranenborg toch de kluisjesmuur beplakken.

„Dit idee is een experiment”, zegt Hamstra. „Als het lukt gaan we volgende week ook de kluisjesmuren in Dieverbrug en Rolde op deze manier beplakken.” Het experiment blijkt geslaagd wanneer Kranenborg de stickers succesvol op de kluisjesmuur heeft gekregen.

‘s Avonds laat nog een bloemetje halen

Hans Rozenveld, voorzitter van de ondernemersvereniging in Gieten, is enthousiast over de nieuwe afhaalmuur. „De ondernemers kunnen na sluitingstijd toch nog wat dingen verkopen door met de klant af te spreken dat het in de muur gaat”, zegt hij. „Stel, ik kom ‘s avonds met de bus aan en heb die avond nog een verjaardag. Ik kan dan met de bloemist afspreken dat hij een bloemetje in de kluis legt en die kan ik dan meenemen.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe