Klussenbedrijf uit Roden moet boeten voor stallen afvalcontainers

Herman Beelen van Herman’s Klussenbedrijf moet de gemeente Noordenveld ruim 2000 euro betalen voor het stallen van drie afvalcontainers. De reden? Volgens de ondernemer vonden de handhavers ‘het geen gezicht’.

,,Ik ben aan het verbouwen en die containers staan gewoon op eigen grond’’, zegt Beelen. De gemeente Noordenveld ziet dat anders. ,,Ze werden gebruikt voor bedrijfsactiviteiten. En dat is volgens het bestemmingsplan verboden’’, zegt een woordvoerder van de gemeente.

In de clinch

De gemeente legde daarom begin mei een dwangsom op van 227 euro per week dat de containers blijven staan. Tot overmaat van ramp lag Beelen ook nog in de clinch met het afvalbedrijf waarvan hij de containers huurde. Daardoor is de boete opgelopen tot 2270 euro.

Volgens de gemeente is er geen sprake van bijzondere omstandigheden, omdat Beelen tijd genoeg heeft om met alternatieven te komen.

De containers aan de Heerestraat zijn inmiddels weggehaald, maar Beelen is niet van plan te betalen. ,,Dit is gewoon ondernemertje pesten.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.