Kom vanavond naar de Popronde bij het DvhN-kantoor in Assen

Muzikaal talent overspoelt donderdagavond de binnenstad van Assen voor de Popronde. Ruud Fieten uit Meppel treedt op bij het Dagblad van het Noorden.

De Popronde vormt al jarenlang de springplank voor muzikaal talent in Nederland. Een jury met de belangrijkste muziekkenners van het land selecteren elk jaar uit honderden inzendingen zo’n 100 acts die mogen optreden tijdens de Popronde. Dit reizende muziekcircus doet talloze steden, waaronder Groningen, Emmen en Assen, aan. In kroegen, restaurants, musea en bij bedrijven treden dan talentvolle bands, zangers en zangeressen op. Publiek mag gratis komen kijken. ,,In je eigen stad kun je zo flink wat talent zien, waarvan je zeker weet dat ze volgend jaar niet meer gratis zijn’’, zegt singer/songwriter Ruud Fieten uit Meppel.

Verrassing

Fieten speelt donderdagvond (21.15 uur) in het kantoor van Dagblad van het Noorden aan de Brink. Hij is populair bij de organisatoren van de Popronde, hij treedt in 18 steden op dit najaar. ,,Ik had geen hele hoge verwachtingen, maar ik ben vaak geboekt’’, zegt Fieten. Sterker nog, de deelname aan de Popronde zelf kwam al als een verrassing. ,,Ik ben dit jaar eerst op reis geweest, naar Azië, en ben pas in de zomer weer begonnen met spelen. Ik had me al wel eens eerder ingeschreven voor de Popronde, maar toen werd ik niet gekozen. Dit jaar wel.’’ Daarmee is Fieten een van de weinige Drenten. Evenals Fieten komt ook rapper Haas (23,15 in Café Obelix) oorspronkelijk uit Meppel. Hij woont nu in Haren. Zijn toetsenist is Nathan Green uit Assen.

De optredens in Noord-Nederland zijn gemakkelijk bereikbaar voor Fieten. ,,Maar ik moet ook veel naar Limburg, Brabant en Zeeland, dat is wel een stukje rijden.’’

Netwerk

Kensington deed ooit mee aan de Popronde, net als Chef’Special, Racoon, DeStaat en Blaudzun. Talentvolle acts krijgen de kans om vaak op te treden, ervaring op te doen en te netwerken. ,,Ik ga altijd veel bandjes kijken voor en na mijn optreden. Ik spreek veel mensen, ook van de Popronde zelf. Zo kun je best goed je netwerk uitbreiden’’, vertelt Fieten. Voor volgend jaar heeft hij al meerdere optredens staan. ,,Ook buiten de Popronde. Je merkt dat je naam bekender wordt.’’

Het niveau ligt dit jaar hoog. Zo waren David Benjamin (21,15 uur in Dit is Kont, de winkel van Willem) en Démira (21,15 uur in De Nieuwe Kolk) te zien in het televisieprogramma ‘De Beste Singer/Songwriter van Nederland’, werd The Grand East (21,00 uur in de Koppelpaarden) geboekt voor Noorderslag en Radio Eliza (23,15 uur in Zusjes de Boer) als Serious Talent 3FM bestempeld. ,,Ik heb al heel veel vette bands gezien’’, zegt Fieten. ,,Jasper Schalks (22,45 uur in Chicken Corner) bijvoorbeeld en 45ACIDBABIES (Afterparty in Zaal 11 vanaf 0,30 uur).’’

BOOT

De Popronde telt dit jaar 31 locaties, flink meer dan vorig jaar. Zo is de opening in het Drents Museum en doen ook cafés buiten het centrum mee: Eetcafé De Witterbrug en Stadscafé De Pelikaan. ,,We wilden hen wel iets bieden, zodat mensen ook naar hun cafés komen’’, zegt organisator Robert Jan van Hoogdalem. Beide locaties liggen aan de Vaart. ,,Vanavond vaart de rondvaartboot van Stichting Phusis rondom de optredens daar heen en weer’’, zegt Van Hoogdalem. Op de boot zijn ook drankjes verkrijgbaar en 45ACIDBABIES speelt een akoestische set.

Popronde bij Dagblad van het Noorden

Het optreden van Ruud Fieten om 21.15 in het kantoor van Dagblad van het Noorden aan de Brink in Assen is gratis toegankelijk. Wie er niet bij kan zijn, kan het optreden volgen via de livestream op onze Facebookpagina.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.