Komst attracties bij TT Circuit hoogst onzeker na afschieten outlet: ‘Dit is bizar’

,,Nee joh! Dat meen je niet. Dan is er een probleem. Punt. Dit is bizar.’’ Sneeuw- en ijskoning Nicky Broos is ‘flabbergasted’ over het besluit van de provincie Drenthe om een streep door een Factory Outlet Center te zetten.

Broos is directeur-eigenaar van de SIS Leisure Group (twee overdekte wintersportparken, een ijskartbaan en indoor skydive centrum) en beoogd exploitant van het sneeuwattractieparkt dat als onderdeel van Ice World Drenthe bij het TT Circuit van Assen moet verrijzen.

Net overeenkomsten getekend

,,Twee weken geleden zijn net nog intentieovereenkomsten getekend. Vorige week hebben we het nog over nieuwe tekeningen en stukken gehad. We zijn druk bezig met alle plannen.’’

Gedeputeerden Staten van de provincie willen de nieuwe plannen van Assen, waarbij meerdere attracties als een plan worden ingediend, niet aan de Provenciale Staten voorleggen. Volgens GS leunt het plan te zwaar op detailhandel en zijn de andere plannen nog niet ver genoeg ontwikkeld.

‘Fundament weg’

,,Met deze beslissing haalt de provincie een heel belangrijk fundament onder het concept weg’’, zegt Broos in een eerste reactie. ,,Met Raymond Coronel (initatiefnemer van het FOC red.) hebben we al over de strategie gesproken om zoveel mogelijk nieuwe doelgroepen aan te spreken. Daar zet de provincie nu een streep doorheen.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.