Konijntjes gestolen uit dierenpark bij Schoonebeek

Liggen ze deze Kerst ergens met een strik erom onder een boom, of staan ze tijdens een diner op tafel? Hoe dan ook, twee kleine konijnen van het Griendtsveenpark zitten niet meer in hun hok.

De hokken werden eerder deze week leeg aangetroffen. De voorzitter van het dierenpark bij Schoonebeek, André Blaauwgeers, snapt het niet. ,,Onbegrijpelijk. In de dertien jaar dat het park bestaat is er nog nooit zoiets gebeurd. Ik snap het niet, want die konijnen zien niet zo veel waard."

Of ze ergens op tafel belanden, betwijfelt Blaauwgeers. ,,Het is een klein ras. Geen flappie's. Het ras bestaat officieel sinds drie jaar, misschien willen de dieven de konijnen gebruiken om te fokken. Of wie weet liggen ze ergens onder de kerstboom." 

Op Facebook kreeg de dierenparkvoorzitter veel reacties. ,,Mensen boden ons nieuwe konijnen, maar dat hoeft niet. We hebben genoeg konijnen. Ik wil alleen duidelijk maken dat mensen van de dieren moeten afblijven"

Blaauwgeers heeft inmiddels maatregelen genomen. ,,We hebben sloten op de hokken gezet."

Zo kwamen wij vanmorgen op het griendtsveenpark. 2Kleine konijnen gestolen, het is toch triest,dus ook al sloten ge plaatst . Stelletje sukkels die zo iets doen

Posted by André Blaauwgeers on dinsdag 22 december 2015
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.