Kordate redder uit Klazienaveen krijgt medaille

Hans de Vries uit Klazienaveen mag zich sinds woensdag trots bezitter noemen van de zilveren medaille van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen. Hij kreeg de medaille voor het redden van een vrouw uit het Hoofdkanaal bij Munnekemoer in juli 2015. Loco-burgemeester Bouke Arends van Emmen reikte ‘m uit.

De Klazienavener reed op de bewuste zaterdagmiddag na een optreden met zijn rockband in Vlagtwedde terug naar huis, toen hij bij het Hoofdkanaal bij Munnekemoer een auto tegen een boom zag. Er zat niemand in het voertuig, maar De Vries zag nog net hoe een persoon in het kanaal onder water verdween. Hij dook geheel gekleed in het water en wist de bewusteloze drenkelinge uit het water te halen. In de tussentijd waren ook de brandweer en ambulancedienst gealarmeerd, die meteen op zoek gingen waar mogelijke andere slachtoffers in het kanaal. De drenkelinge is nog lange tijd voor behandeling in het Universitair medisch centrum Groningen en later in het revalidatiecentrum geweest.

De bij de reddingsactie betrokken ploeg van brandweerkorps Ter Apel is door de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen onderscheiden met een oorkonde.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.