Kou is uit de lucht in Meerveld

Bewoners van het Meerveld waarderen het zeer dat hun verhuurder Lefier diep door het stof is gegaan vanwege gemaakte fouten in dit Emmer woonbuurtje.

,,Wat ons betreft is de kou uit de lucht. Er zijn nu duidelijke afspraken gemaakt en wij rekenen erop dat Lefier die nakomt ’’, zegt Erwin Groote, voorzitter van de bewonerscommissie Bargermeer/Meerveld.

Excuses

De 41-jarige Groote was een van de mensen die vorig jaar Lefier aan de schandpaal nagelde. Met een kameraad hing hij spandoeken op met teksten als ‘Renovatie mislukt, bewoners geplukt’ en ‘Help, Lefier is klusser.’ De enkele jaren geleden doorgevoerde renovatie was volgens bewoners van het Meerveld uitgelopen op een fiasco. Andere grote ergernis was dat Lefier niet of nauwelijks reageerde op klachten.

Nadat er spandoeken verschenen, kwam Lefier wel in actie. De corporatie ging in overleg met bewoners en schakelde de Woonbond in voor een onafhankelijk onderzoek. Daaruit bleek dat de renovatie inderdaad ver onder de maat was. De isolatie was niet goed, de beloofde energiebesparing werd niet gehaald en ook bracht Lefier de bewoners te veel in rekening. Veel huizen kampen bovendien met een te hoge luchtvochtigheid.

Lefier nam alle conclusies over, bood uitgebreid excuus aan en beloofde het te veel betaalde geld terug te storten. Ook komt er een plan van aanpak om de huizen wel vakkundig op te knappen. ,,Het is afwachten wat daar uit komt, maar zeker is dat Lefier fors zal moeten investeren. Alles wijst erop dat ons woongenot nu wel omhoog gaat’’, zegt Groote.

Waardering

Dat Lefier fouten erkent en ook excuus aanbiedt voor de belabberde communicatie waardeert Groote zeer. Dat geldt ook voor Anne Middeljans, voorzitter van de bewonerscommissie Meerveld/Emmalaan. ,,Vaak zie je bij grote instanties dat ze er zich met allerlei mooie verhaaltjes uit proberen te praten. Maar dat gebeurde nu niet.’’ Middeljans wijst er wel op dat het terugbetalen van bewoners goed geregeld moet worden. ,,Veel mensen krijgen hier huursubsidie. Dan heb je met allerlei regels te maken. Deze mensen moeten nu niet in de problemen komen.’’ Groote: ,,Die actie van vorig jaar, daar heb ik geen spijt van. We hebben Lefier wakker geschud. Anders was er nu nog niets gebeurd.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.